Προσχολικά μουσικοπαιδαγωγικά τμήματα

Προσιτά προγράμματα για βρέφη από 3 μηνών και νήπια μέχρι 6 χρονών

Στο Εθνικό Ωδείο αποφασίσαμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στα πολύ μικρά παιδιά για τα οποία προσφέρουμε τα ολοκληρωμένα τμήματα προσχολικής μουσικής αγωγής. Τα τμήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν και τις ανάγκες αγγλόφωνων οικογενειών. Κεντρικό σημείο αναφοράς του προγράμματος αυτού αποτελούν τα πρωτοποριακά συστήματα Musikids και  Willems (για παιδιά από 3 μηνών έως 6 ετών) που εισάγουμε κατ’ αποκλειστικότητα στην ωδειακή εκπαίδευση.

MUSIKIDS

Τι είναι το Musikids;
Είναι ένα μουσικό πρόγραμμα που ασχολείται με το παιδί και την οικογένεια. Μία φιλοσοφία που δέχεται και ενθαρρύνει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού. Ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην εκμάθηση, όχι στο αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα Musikids χωρίζεται σε 3 ενότητες: για νεογέννητα έως 18 μηνών, για 18 μηνών έως 3 ½ ετών και για 3 ½ έως 6 ετών. Διδάσκει η Λυδία Κουνέλη, ειδικευμένη παιδαγωγός στο αντικείμενο αυτό.

ΜΕΘΟΔΟΣ WILLEMS

Η πρωτοποριακή μέθοδος μουσικής προπαιδείας Willems βοηθάει το νήπιο να αναπτύξει το μουσικό ταλέντο του και τις κοινωνικές του δεξιότητες, να προετοιμαστεί ώστε να μάθει ένα μουσικό όργανο και να γνωρίσει την απόλαυση της μουσικής μέσα από την ακρόαση, το τραγούδι, το μουσικό παιγνίδι, την κίνηση και το ρυθμό. Διδάσκει η Μαρί Οππλιγκέρ.

 

“ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ”

• Τμήμα για νήπια 4 έως 6 ετών
Πρόκειται για εισαγωγικά μαθήματα στο πιάνο, την κιθάρα, το βιολί και το φλάουτο που θα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα (3-4 παιδιών) από επιλεγμένους παιδαγωγούς του ωδείου μας.