Συνεργαζόμενοι φορείς

Συνεργαζόμενοι φορείς


Το Εθνικό Ωδείο φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του και συνεργάζεται στενά με τον Σύλλογο «Mανώλης Kαλομοίρης» και τον Σύλλογο Aποφοίτων Eθνικού Ωδείου.

Το Εθνικό Ωδείο είναι ο μεγάλος στυλοβάτης της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Προβάλλει Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές με αναρίθμητες επιτυχημένες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Επίσης δραστηριοποιείται στην προώθηση και μελέτη ελληνικών μουσικών έργων με διαχρονική αξία. Για την ευόδωση αυτού του στόχου λειτουργεί από το 1980 με τη στήριξη του Ωδείου και ο Σύλλογος «Μανώλης Καλομοίρης».

Το Εθνικό Ωδείο αποτελεί μία ζωντανή μουσική κοινότητα όχι μόνο για τους σπουδαστές αλλά και τους αποφοίτους του. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί ο Σύλλογος Αποφοίτων από το 1986, συνδέοντας τους παλαιούς μαθητές με το παρόν του Ωδείου, μέσα από τη συμμετοχή τους σε ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Επίσης δεν έπαψε ποτέ να αναγνωρίζει και να στηρίζει το ταλέντο των σπουδαστών του, ηθικά και οικονομικά με την παροχή υποτροφιών. Με ιδιαίτερη ευαισθησία, η Διοίκηση του Εθνικού Ωδείου αναλαμβάνει ειδικά προγράμματα στήριξης και υποτροφιών νέων σπουδαστών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και τον Σύλλογο Αποφοίτων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, το Εθνικό Ωδείο έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς φορείς της πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού όπως: