Οpen day – Εθνικό Ωδείο

Open Day στο Εθνικό Ωδειό

Οpen day – Εθνικό Ωδείο

Open Day στο Εθνικό Ωδειό

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, Κεντρικό Κτίριο (Μάγερ 18)

Το Εθνικό Ωδείο καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής στους χώρους του, στο OPEN DAY (ανοιχτή ημέρα) που πραγματοποιεί την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 (5-9 μ.μ.), στο κεντρικό του κτίριο επί της Μάγερ 18 (Πλ. Βάθη).

Συνεχίζοντας το παιδαγωγικό και πολιτιστικό έργο που του κληροδότησε ο ιδρυτής του, Μανώλης Καλομοίρης, το Εθνικό Ωδείο προσφέρει ευκαιρίες για ειδική επιμόρφωση και μεταπτυχιακή εκπαίδευση καθώς και δραστηριότητες που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο πλαίσιο σχολικής μουσικής μάθησης.

Όπως κάθε χρονιά, με πρωτοβουλία της Γενικής Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου, Χαράς Καλομοίρη και του Περικλή Κούκου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή, το Εθνικό Ωδείο ανοίγει τις πόρτες του ώστε οι επισκέπτες να ξεναγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν γύρω από τις μουσικές σπουδές και τα νέα τμήματα του Εθνικού Ωδείου.

Οι φίλοι του Εθνικού Ωδείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ανοιχτό μάθημα Σύνθεσης με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Περικλή Κούκο (5-6 μ.μ.).
Στη συνέχεια θα μπορέσουν ν’ απολαύσουν ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα με σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου από τις 6.30 το απόγευμα και μετά:

 Συναυλία με έργα κλασικής μουσικής
Έργα κλασικής μουσικής για πιάνο, βιολί, κλαρινέτο και τραγούδι παρουσιάζουν σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου των τάξεων Άννα-Μαρίας Καρκανιά, Μαρίνας Λαμπρινούδη, Βικτώριας Βούρτση, Σάββα Ζαφειρόπυλου, Λουντμίλας Λιμόροβα, Γιάννη Σαμπροβαλάκη κ.ά. (Αίθουσα Συναυλιών β΄ορόφου).
Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου.
 Συναυλία – Παρουσίαση της πρωτοποριακής Σχολής Εναλλακτικών Μουσικών Σπουδών με υπεύθυνο τον Μάριο Στρόφαλη και συμμετέχοντες καθηγητές τους: Roman Gomez (πιάνο-κιθάρα), Αλφρέντος Στούνη (βιολί), Μαριαλένα Σπίνουλα (τραγούδι), Γιώργος Γαλανός (κιθάρα), Αποστόλης Παπαπέτρος (μπάσο)
Αίθουσα Συναυλιών Ισογείου.
 Συναυλία – Παρουσίαση του τμήματος μοντέρνας σύνθεσης του καθηγητή Ορέστη Τάνη (Αίθουσα Συναυλιών Ισογείου).
 «Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι bb5 “Percussion” γιορτάζουν μαζί μας…»
Μουσικό πρόγραμμα με κρουστά και άλλα παραδοσιακά όργανα
Συμμετέχουν οι καθηγητές: Έλλη Βασιλάτου (κλαρίνο-φωνή), Δημήτρης Κούστας
(παραδοσιακό-λαϊκό ακκορντεόν) – Αύλειος Χώρος.

 Δωρεάν συμμετοχή σε Χορωδίες

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κάποιο από τα ακόλουθα φωνητικά σύνολα του ωδείου που παρέχονται δωρεάν (κατόπιν ακρόασης):
• Παιδική Χορωδία
• Μικτή Χορωδία
• Βυζαντινή & Παραδοσιακή Χορωδία

 Προσφορά Γνωριμίας: Δωρεάν φοίτηση για ένα μήνα
Για του νέους σπουδαστές που θα εγγραφούν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 στο Εθνικό Ωδείο, γίνεται η ακόλουθη προσφορά γνωριμίας από το Κεντρικό Ίδρυμα και το Υποκατάστημα στο Παλαιό Φάληρο (Παράρτημα Νοτίων Προαστίων):
• Ένας μήνας δωρεάν φοίτησης στο όργανο επιλογής του σπουδαστή.
• Δωρεάν εισαγωγικό μάθημα μουσικής αγωγής για όλους τους αρχάριους σπουδαστές.

Πληροφορίες στη γραμματεία του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 1, Πλ. Βάθη, Αθήνα)
• Τηλ.: 210 5233175, 210 5248304
• e-mail: ethnodio@otenet.gr
• www.ethniko-odeio.edu.gr www.facebook.com/Ethniko.Odeio.Athens