Ήρωες Ι

Ήρωες Ι

Ήρωες Ι

Ήρωες Ι

Ήρωες Ι

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -Αίθουσα Χ. Λαμπράκης

 

 

Ο κύκλος «Ήρωες» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών εξερευνά πώς η μουσική συμπορεύεται με τον ηρωισμό, με τον δεύτερο να αποτελεί συχνά πηγή έμπνευσης για την πρώτη και συνδέεται και με τους εορτασμούς διακοσίων χρόνων ελευθερίας.. Στην πρώτη συναυλία του κύκλου, η Κ.Ο.Α. υπό τη διεύθυνση του ανερχόμενου μαέστρου, Έκτορα Ταρτανή, εστιάζει σε σημαντικά έργα Ελλήνων συνθετών που σχετίζονται με την Εθνική Παλιγγενεσία.

Ανάμεσά τους και το συμφωνικό ποίημα Ο θάνατος της Αντρειωμένης, του Μανώλη Καλομοίρη. Το έργο είναι γραμμένο στην καρδιά της γερμανικής κατοχής και αναφέρεται στη λεβεντιά και την αυτοθυσία των ηρωικών Ελληνίδων που πολεμούν αντάξια των αντρών κατά των κατακτητών.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με το επικό Κοντσέρτο για βιολί του Νίκου Σκαλκώτα, που ερμηνεύει ο δεξιοτέχνης Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα.

 

Η διοίκηση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών διαθέτει περιορισμένο αριθμό διπλών προσκλήσεων. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα αν ενδιαφέρεστε ώστε να σταλούν τα ονόματα στο Γραφείο Τύπου της Κ.Ο.Α.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ (1883–1962)
Ο θάνατος της αντρειωμένης, συμφωνικό ποίημα
 ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ (1904–1949)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ (1886-1976)
Αετός, συμφωνικό ποίημα
ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (1892–1977)
Κλέφτικοι Χοροί

 ΣΟΛΙΣΤ

Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα, βιολί
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Έκτορας Ταρτανής
19:45: Εισαγωγική ομιλία του Νίκου Λαάρη για τους κατόχους εισιτηρίων.