Σύγχρονα Τμήματα

Στο τμήμα σύγχρονης μουσικής του Εθνικού Ωδείου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει ο σπουδαστής την κατεύθυνση της φωνητικής ή της οργανικής μουσικής. Μπορεί επίσης να φοιτήσει στο θεωρητικό τμήμα που ασχολείται με τη μοντέρνα και ηλεκτρονική  σύνθεση και την ενορχήστρωση.

Σύγχρονο Τραγούδι


Στο τμήμα σύγχρονου τραγουδιού διδάσκεται τεχνική, ορθοφωνία και ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η ολοκλήρωση των σπουδών γίνεται και με τα ανάλογα θεωρητικά μαθήματα. Το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του τμήματος είναι η εγγύηση σοβαρών σπουδών στο τραγούδι, ενώ ο μεγάλος αριθμός αποφοίτων που διαπρέπουν στον επαγγελματικό χώρο του τραγουδιού, είναι η καλύτερη απόδειξη της υπεύθυνης δουλειάς που γίνεται στο Εθνικό Ωδείο.

Τα μαθήματα είναι ατομικά. Επί πλέον, στο μάθημα σύγχρονου τραγουδιού γίνεται και ένα ομαδικό μάθημα φωνητικής.

Μοντέρνα Μουσική


Στο σύγχρονο τμήμα οργανικής μουσικής διδάσκονται ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, μοντέρνο πιάνο, αρμόνιο, κρουστά. Στο τμήμα αυτό ο σπουδαστής ακολουθεί σπουδές συντομότερες σε σχέση με το τμήμα κλασικής μουσικής και προσαρμοσμένες στα μουσικά του ενδιαφέροντα.

Μοντέρνα Σύνθεση


Το μοντέρνο τμήμα δίνει στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές τη δυνατότητα να ειδικευθούν στην κατεύθυνση της σύνθεσης και ενορχήστρωσης στη μοντέρνα μουσική και το τραγούδι. Το τμήμα μπορούν να παρακολουθήσουν είτε σπουδαστές με προηγούμενες σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά που θέλουν να συνθέσουν μουσική για το Θέατρο, τον Κινηματογράφο ή κάποιο άλλο τομέα, αλλά και όσοι θέλουν να “συνθέσουν” ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Μεταξύ άλλων οι σπουδαστές θα διδαχθούν:  Ηχοληψία/Home studio, προγράμματα καταγραφής παρτιτούρας, Sequencers / Synthesizers / Samplers και Performance / Live Electronics.

Σύγχρονη Mουσική